Professionals en dementie

In de Zorgstandaard Dementie (voorjaar 2013) hebben vertegenwoordigers van patiënten met dementie, hun mantelzorgers, begeleiders en zorgverleners beschreven hoe goede zorg aan mensen met dementie en hun mantelzorgers eruit moet zien: beschreven is WAT er moet (de norm) gebeuren. Het gaat om zorg en ondersteuning in drie stadia: voor, tijdens en na de diagnose. Door hier te klikken komt u bij de publieksversie van de Zorgstandaard dementie.

Deze website gaat een stap verder en geeft u een overzicht van HOE in onze regio de zorg en ondersteuning is georganiseerd en WIE u daarvoor kunt benaderen. U kunt een keuze maken uit de drie stadia van de ziekte:

Regionale zorgkaart

Mantelzorg Brabant in kaart gebracht

Dementie in de praktijk

 • Boekje over Alzheimer gemaakt door leerlingen 't Rijks

  Boekje over Alzheimer gemaakt door leerlingen 't Rijks

  Wat jongeren moeten weten over Alzheimer

  Dit is de titel van een boekje dat de Vooropleiding Beeldende Kunst van ‘t Rijks, onder begeleiding van illustratrice Charlotte Heijmans heeft gemaakt in het afgelopen schooljaar voor andere leerlingen van onze school en belangstellenden.

  Alzheimer Nederland, in bijzonder de afdeling West-Brabant, heeft aan de leerlingen van de Vooropleiding Beeldende Kunst gevraagd of zij mee wilden werken om het boekje te maken, inclusief de teksten, illustraties en lay-out. En het boekje ligt er nu.
  In het boekje zijn ook de resultaten meegenomen van het project Prikkelende tuin, waarmee het technasium van onze school is bezig geweest voor verpleeghuis Lindenburgh in Steenbergen.

  Na 26 oktober is het boekje hieronder  te downloaden (en op de sites van Alzheimer Nederland afdeling West Brabant en het dementienetwerk West –Brabant).

Agenda

 • Ondersteuningsgroep voor Partners van mensen met dementie (OGPD) Oudenbosch