Personenalarmering

Het persoonlijk alarmsysteem  kan veel bezorgdheid wegnemen. Als u thuis onwel wordt of als u valt, kan snel en gemakkelijk hulp worden ingeschakeld. Gewoon door een knopje in te drukken. Meer hoeft u niet te doen. We leggen u graag uit hoe dat werkt.
Als u alarm wilt slaan, drukt u op de knop van het alarmapparaat. U hoort dan via een luidspreker in het apparaat binnen enkele seconden de stem van een verpleegkundige. Zij beoordeelt uw hulpvraag en kan vervolgens snel hulp inschakelen: een professioneel medewerker, familielid, buurman of eventueel uw huisarts.
Het alarmapparaat staat meestal in de woonkamer of in de slaapkamer. Ook krijgt u bij het apparaat een losse alarmknop die u bijvoorbeeld aan een koord om uw hals of om de pols kunt dragen. Dan kunt u vanaf elke plek in en rond het huis direct alarm slaan.

Naast de standaard alarmering is er ook een mobiele alarmering op komst. Deze alarmering werkt volgens hetzelfde principe. Het enige verschil is dat de alarmering ook buitenshuis bruikbaar is. Daarnaast zitten er een aantal extra functies op zoals:
- valdetectie;
- veilige zones instellen;
- wereldwijde dekking;
- 2 tot 5 m nauwkeurig.
Wij zien zeker in deze manier van alarmering een opkomende toekomst en met name voor mensen die veel buitenshuis zijn of dwalen geeft dit veel rust voor de omgeving. Voor verdere informatie over al deze vormen kunt u contact opnemen met de onderstaande organisaties.